Użytkownik
GG: 10467084
Samochód: Volvo FH 500
Cześć,
Router najlepiej jakiś mały. Ja mam HUAWAi E5577C i jakiegoś Alcatela, oba działają całkiem nieźle.
Trudniejsza sprawa to internet. Kiedyś używałem abo z T-Mobile i w kwocie około 100 zł było aż 8 GB neta w UE ale teraz każdy operator zmniejszył ilość danych do 1 GB w UE więc to śmieszna ilość. Szybko idzie to wykorzystać w ciągu miesiąca, opłaty za każdy kolejny 1 GB tez nie są super małe jednak jak trzeba przekroczyć to mówi się trudno. Limit ustawiony na 20 zł żeby w razie przekroczenia nie zapłacić wysokiego rachunku. Najlepszym rozwiązaniem byłoby mieć karty lokalnych operatorów ale kto będzie używał 10 różnych kart i zmieniał je co chwilę.
Na pewno nie polecam Lycamobile do internetu!! Doładowanie za 45 zł daje niby 4 GB w UE ale prawda jest taka, że w wielu krajach nie można się połączyć. Niemcy, Holandia, Belgia nie ma problemu i nawet czasami działa LTE, Francja tylko 3G, Hiszpania i Portugalia brak neta, UK brak neta i GSM. Pozostałe kraje nie sprawdzałem więc ciężko mi powiedzieć. Tak samo ciężko mi powiedzieć czy to tylko u mnie takie problemy występują czy ma je każdy.
W Polsce najlepszym rozwiązaniem byłaby taka karta gdzie masz YouTube, Whatsapp, Messenger za darmo. Z tego co wiem takich ofert na firmę nie ma tylko prywatne osoby otrzymują takie rzeczy.