Cytuj:
Chyba jednak polemizowałbym z tą opinią. Przeglądałem dość szczegółowo zdjęcia Actrosa oraz te prezentowane jako FH i dość mocno różnią się szczegółami np. glob wystający z boku poza obrys kabiny , nadkola o całkiem innym kształcie oraz układ świateł zblizony do obecnego Fhacza.
Poza tym niemieckie pismo raczej coś więcej powinno wiedzieć o Mercedesie a skoro pisze że to Volvo to może rzeczywiście coś w tym jest.
Szczerze to ja chciałbym, żeby było to nowe FH bo nareszcie Szwedzi poszliby po rozum do głowy i stworzyli nową obszerną (bardzo obszerną) kabinę.Ja już drugi dzień siedzę i oglądam zdjęcia zamaskowanych aut szczególnie pierwszej partii fot zamaskowanego Actrosa i tych ostatnich i według mnie jest to ten sam pojazd.
Pierwsze fotki nowego Actrosa wyglądały tak:
ostatnie fotki prawdopodobnie nowego Axora wyglądały tak:
Jak widać samochód otrzymał inne mocowania lusterek, a także inaczej jest położony kierunkowskaz na nadkolu.
A tak wygląda nowe zamaskowane cudo.
Ma wiele cech z ostatnio pokazanymi fotkami Axora co jednoznacznie wskazuje, że Actros pokazany na pierwszym zdjęciu był w bardzo wczesnej fazie testowej a teraz przybrał fabryczną formę (został dopieszczony).Otrzymał nowe aerodynamiczne mocowania lusterek,kierunkowskaz również został zmodernizowany.
Moim zdaniem jest to właściwe Actros a nie FH